Maslina M (Olea Europaea)

35,00  (263,71 kn) Plaćanje unaprijed nije potrebno

Danas mozemo sve česće vidjeti kako se masline uzgajaju u teglama kao sobne biljke – biljke koje krase balkone i terase. Dašak mediterana i malo rustikalnog štiha – svaki će interijer učiniti ljepšim mjestom. Osim što simboliziraju snagu – zbog svoje otpornosti, simbol su odanosti i vjernosti Samim tim – idealan su poklon za Vama posebne osobe.

Na zalihi

Naručite --- i dostavljamo već u --- GLS dostavnom službom. Kontaktirajte nas za točno vrijeme dostave na otoke putem GLS-a ili Hrvatske Pošte.

Osobno preuzimanje u našem skladištu u Zadru, moguće je uz prethodnu najavu.

SKU: po-olea-m Kategorija:

Opis

Ova mala stabla maslina su idealna kao sobne biljke, koje krase Vaše domove i uredske prostore. Ne trebate vrt, balkon, ni veliku okučnicu – unesite esenciju mediterana u Vas dom. Želite li uživati u mediteranskoj atmosferi u svom vrtu?  PlantOlive nudi široku paletu visokokvalitetnog mediteranskog bilja. Naš je posao ostvariti vašu želju, a  sve to nudimo po vrlo konkurentnoj cijeni.  Usluga i kvaliteta naši su najveći prioriteti.  Sva naša stabla maslina i mediteranskog drveća su zbrinuta posebnim sirovinama i podlogama, s optimalnom drenažom i prehranom.  Bilo da se radi o jednom mediteranskom drvetu u žardinjeri ili o cjelovitom vrtu u mediteranskom stilu, PlantOlive uvijek ima pravo rješenje za vas. Svoju maslinu možete naručiti brzo i sigurno u našoj web trgovini.

Dodatne informacije

Dolaze u okruglim teglama, dijametar tegle 20 cm. Visina biljke 50 cm.
Starost biljke – 3 godine. Pakirane u posebnim kartonskim pakiranjima.

Održavanje i njega

Maslina u prirodi raste iz kamena, naviknuta na teške uvjete rasta i razvoja – samim tim ne morate se brinuti za njezin razvoj u posudi. Važno je da bude na svjetlosti tijekom cijele godine, što dalje od umjetnih izvora energije. Iako podnosi do -2 stupnja, najbolje ih je čuvati na normalnoj sobnoj temperaturi. Obujam krošnje ovisi o veličini tegle. Male sobne masline nije potrebno često zalijevati. Tijekom ljetnjih mjeseci trebat će nešto više vlage i vode, ali ni tad ne treba pretjerivati sa zaljevanjem.

Česta pitanja

Kako tretirati mala stabla maslina (S,M)? 

Tretirati kao svo ostalo sobno bilje.  Smjesiti biljku na mjesto sa što više svjetlosti, dalje od izravnog izvora topline. Zaštiti je od hladonoće i mraza, jer je izrazito mediteranska biljka i ne podnosi niske temperature. 
Oskudno je zalijevati  tijekom cijele godine. Tijekom ljeta, poželjno je iznjeti vani, na otvoreno. 

Presađivanje malih maslina (S,M)? 

Najbolje ih je presaditi svake dvije godine, tijekom veljače. 

Orezivanje malih maslina (S,M)? 

Rezanje grana maslina najčešće se radi tijekom ožujka, kada damo stablo masline  raste i daje nove listove. 

Dostava malih maslina (S,M)? 

Mala stabla maslina se dostavljaju u posebnim eko kartonskim pakiranjima - idealan poklon za Vaše posebne prilike i Vama drage ljude. Kutije su dizajnirane tako da biljci osiguraju dovoljno zraka i svjetlosti, tijekom transporta.