Bonsai L Maslina – obujam debla 150/175 cm

1.749,95  (13.185,00 kn)

Danas mozemo sve česće vidjeti kako se masline uzgajaju u teglama kao sobne biljke – biljke koje krase balkone i terase. Dašak mediterana i malo rustikalnog štiha – svaki će interijer učiniti ljepšim mjestom.

Osim što simboliziraju snagu – zbog svoje otpornosti, simbol su odanosti i vjernosti. Samim tim – idealan su poklon za Vaš vrt.

Nema na zalihi

SKU: po-olea-l Kategorija:

Opis

Dodatne informacije

Dolaze u mrezi. Opseg masline – 150/175 cm. Ukupna visina masline (s krošnjom) – 2,5 – 3 m.
Masline su stare oko 200 godina.

Održavanje i njega

Maslina je biljka koja zahtjeva izravnu sunčevu svjetlost – za svaki list. Kao izrazito izdržljiva biljna vrsta, ne zahtijeva posebnu njegu. Srednja godišnja temperatura za uzgoj masline kreće se oko 15 – 20 °c.
Maslina je vrlo otporna prema suši. Kritično razdoblje masline prema vlazi – kolovoz i rujan, u fazi intezivnog porasta ploda.
Rezidba je potrebna svake godine. Ako se izostavi, stablo samo po sebi narušava ravnotežu, smanjuje se rod, količina ulja i kakvoću.

Česta pitanja

Kako tretirati mala stabla maslina (S,M)? 

Tretirati kao svo ostalo sobno bilje.  Smjesiti biljku na mjesto sa što više svjetlosti, dalje od izravnog izvora topline. Zaštiti je od hladonoće i mraza, jer je izrazito mediteranska biljka i ne podnosi niske temperature. 
Oskudno je zalijevati  tijekom cijele godine. Tijekom ljeta, poželjno je iznjeti vani, na otvoreno. 

Presađivanje malih maslina (S,M)? 

Najbolje ih je presaditi svake dvije godine, tijekom veljače. 

Orezivanje malih maslina (S,M)? 

Rezanje grana maslina najčešće se radi tijekom ožujka, kada damo stablo masline  raste i daje nove listove. 

Dostava malih maslina (S,M)? 

Mala stabla maslina se dostavljaju u posebnim eko kartonskim pakiranjima - idealan poklon za Vaše posebne prilike i Vama drage ljude. Kutije su dizajnirane tako da biljci osiguraju dovoljno zraka i svjetlosti, tijekom transporta.