Maslina “Oli” Terracotta – Paket 5 komada (Olea Europaea)

100,00  (753,45 kn) Plaćanje unaprijed nije potrebno

Paket Maslina “Oli” Terracotta – 5. komada!
Danas mozemo sve česće vidjeti kako se masline uzgajaju u teglama kao sobne biljke – biljke koje krase balkone i terase. Dašak mediterana i malo rustikalnog štiha – svaki će interijer učiniti ljepšim mjestom. Osim što simboliziraju snagu – zbog svoje otpornosti, simbol su odanosti i vjernosti. Samim tim – idealan su poklon za Vama posebne osobe.

Nema na zalihi

SKU: po-olea-s-1 Kategorija:

Opis

Ova mala stabla maslina su idealna kao sobne biljke, koje krase Vaše domove i uredske prostore. Ne trebate vrt, balkon, ni veliku okučnicu – unesite esenciju mediterana u Vaš dom. Dodatne informacijeDolaze u pravokutnim teglama, dimenzija 10×10 cm. Visina biljke 30 cm. Starost biljke – 2 godine. Pakirane u posebnim kartonskim pakiranjima.  Održavanje i njegaMaslina u prirodi raste iz kamena,  naviknuta na teške uvijete rasta i razvoja – samim tim ne morate se brinuti za njezin razvoj u posudi. Važno je da bude na svjetlosti tijekom cijele godine, što dalje od umjetnih izvora energije. Iako podnosi do -2 stupnja, najbolje ih je čuvati na normalnoj sobnoj temperaturi. Obujam krošnje ovisi o veličini tegle. Male sobne masline nije potrebno često zalijevati. Tijekom ljetnjih mjeseci trebat će nešto više vlage i vode, ali ni tad ne treba pretjerivati sa zaljevanjem.

Česta pitanja

Kako tretirati mala stabla maslina (S,M)? 

Tretirati kao svo ostalo sobno bilje.  Smjesiti biljku na mjesto sa što više svjetlosti, dalje od izravnog izvora topline. Zaštiti je od hladonoće i mraza, jer je izrazito mediteranska biljka i ne podnosi niske temperature. 
Oskudno je zalijevati  tijekom cijele godine. Tijekom ljeta, poželjno je iznjeti vani, na otvoreno. 

Presađivanje malih maslina (S,M)? 

Najbolje ih je presaditi svake dvije godine, tijekom veljače. 

Orezivanje malih maslina (S,M)? 

Rezanje grana maslina najčešće se radi tijekom ožujka, kada damo stablo masline  raste i daje nove listove. 

Dostava malih maslina (S,M)? 

Mala stabla maslina se dostavljaju u posebnim eko kartonskim pakiranjima - idealan poklon za Vaše posebne prilike i Vama drage ljude. Kutije su dizajnirane tako da biljci osiguraju dovoljno zraka i svjetlosti, tijekom transporta.