Ficus El Robusta

16,00  (120,55 kn) Plaćanje unaprijed nije potrebno

Na zalihi

Naručite --- i dostavljamo već u --- GLS dostavnom službom. Kontaktirajte nas za točno vrijeme dostave na otoke putem GLS-a ili Hrvatske Pošte.

Osobno preuzimanje u našem skladištu u Zadru, moguće je uz prethodnu najavu.

SKU: FicusRobusta Kategorija:

Opis

Robusta pripada gumenim vrstama fikusa ili, kako ih još nazivaju, Elastica. Obitelj – Ficus. Robusta je biljka koju je preporučljivo staviti u svaki dom. U stanju je apsorbirati negativnu energiju, očistiti atmosferu tjeskobe. Robusta pročišćava energiju, donoseći mir i udobnost.

Zalijevajte cvijet rijetko i redovito. Tlo treba pustiti da se malo osuši. Preporučeni režim zalijevanja: ljeti – svaka 3 dana, zimi – svakih 5 dana. Voda iz palete mora se ispustiti kako ne bi izazvala propadanje korijena. Ljeti biljku treba prskati jednom tjedno, zimi ili kad je zrak suh – 2 puta. Ne preporuča se stavljanje biljke pored radijatora i ostalih izvora topline. Upotreba gnojiva potrebna je u fazi aktivnog rasta biljaka, koja se može promatrati od prvog desetljeća proljeća do kasne jeseni.

↕ Visina (s posudom)        40 cm

∅ Veličina Posude              12 cm

Česta pitanja

Kako tretirati mala stabla maslina (S,M)? 

Tretirati kao svo ostalo sobno bilje.  Smjesiti biljku na mjesto sa što više svjetlosti, dalje od izravnog izvora topline. Zaštiti je od hladonoće i mraza, jer je izrazito mediteranska biljka i ne podnosi niske temperature. 
Oskudno je zalijevati  tijekom cijele godine. Tijekom ljeta, poželjno je iznjeti vani, na otvoreno. 

Presađivanje malih maslina (S,M)? 

Najbolje ih je presaditi svake dvije godine, tijekom veljače. 

Orezivanje malih maslina (S,M)? 

Rezanje grana maslina najčešće se radi tijekom ožujka, kada damo stablo masline  raste i daje nove listove. 

Dostava malih maslina (S,M)? 

Mala stabla maslina se dostavljaju u posebnim eko kartonskim pakiranjima - idealan poklon za Vaše posebne prilike i Vama drage ljude. Kutije su dizajnirane tako da biljci osiguraju dovoljno zraka i svjetlosti, tijekom transporta.