Dracena Marginata C17

22,00  (165,76 kn) Plaćanje unaprijed nije potrebno

Samo 1 komada na zalihi

Naručite --- i dostavljamo već u --- GLS dostavnom službom. Kontaktirajte nas za točno vrijeme dostave na otoke putem GLS-a ili Hrvatske Pošte.

Osobno preuzimanje u našem skladištu u Zadru, moguće je uz prethodnu najavu.

SKU: Dracena11 Kategorija:

Opis

Dracena je dekorativna biljka potpuno prilagodljiva životu u zatvorenom prostoru, što je čini jednom od najpopularnijih pri izboru za ukrašavanje enterijera. Uz malo pažnje i osnovno poznavanje njenih potreba, osigurat ćemo joj uvjete za pravilan rast i razvoj, a prostor u kome se ona nalazi bit će ljepši i zdraviji. Dracena vuče porijeklo sa afričkog kontinenta, sa Madagaskara, a njen naziv dolazi od grčke reči drakaina i znači ženski zmaj, pa je u nekim dijelovima svijeta poznata i kao Zmajevo drvo.
Dracena traži dosta svjetlosti, ali joj nikako ne doprinose direktne sunčeve zrake, jer mogu izazvati opekline na listovima i oštetiti biljku. Nedostatak svjetla će, sa druge strane, za posljedicu imati nezdravu boju listova, odnosno listovi će biti bljeđi od uobičajenih.

Za dracenu se uvjetno može reći da odlično podnosi suho tlo i neredovno zalijevanje, dok je stalno pisutna vlaga u tlu jedan od njenih najvećih neprijatelja i dovodi do truljenja korijena. Zbog toga je potrebno izbejgavati i česta i obimna orošavanja listova, kao i tuširanje, jer ako voda dospije u rozetu iz koje se lišće razvija i tu se zadrži, dolazi do oštećenja listova, čak i do propadanja biljke.

↕ Visina (s posudom)        50 cm

∅ Veličina Posude              17 cm

Česta pitanja

Kako tretirati mala stabla maslina (S,M)? 

Tretirati kao svo ostalo sobno bilje.  Smjesiti biljku na mjesto sa što više svjetlosti, dalje od izravnog izvora topline. Zaštiti je od hladonoće i mraza, jer je izrazito mediteranska biljka i ne podnosi niske temperature. 
Oskudno je zalijevati  tijekom cijele godine. Tijekom ljeta, poželjno je iznjeti vani, na otvoreno. 

Presađivanje malih maslina (S,M)? 

Najbolje ih je presaditi svake dvije godine, tijekom veljače. 

Orezivanje malih maslina (S,M)? 

Rezanje grana maslina najčešće se radi tijekom ožujka, kada damo stablo masline  raste i daje nove listove. 

Dostava malih maslina (S,M)? 

Mala stabla maslina se dostavljaju u posebnim eko kartonskim pakiranjima - idealan poklon za Vaše posebne prilike i Vama drage ljude. Kutije su dizajnirane tako da biljci osiguraju dovoljno zraka i svjetlosti, tijekom transporta.